Tiramisu :)








Bu tiramisu başka..,
Hani öveceğim ya :)
Ama ben çok beğendim..
Tarif sevgili Damy's Kıtchen'den
Ben sadece biraz un miktarlarıyla oynadım.
Sizde denemek isterseniz diye,
tarifi vermeden geçmek istemedim...
Bugün Cuma en sevdiğim gün,
Hadi güzel bir hafta sonu olsun hepimize..

Sevgiler (;

Güliz GÜL


Vanilyalı Muhallebi Malzemeleri

  • 1 su bardağı süt
  • 1/3 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı tereyağ 

 

Yapılışı

  1. Küçük boy bir tencerede sütün yarım su bardaklık kısmını , toz şekerin yarısını katıp ısıtınız.
  2. Ayrı bir orta boy ısıya dayanıklı kasede ise sütün kalanını, toz şekerin kalanı, un,mısır unu, yumurta sarıları ve vanilya ile pürüzsüz olana kadar çırpın.
  3. Ocaktaki süt ısınınca kısık ateşe alın ve bir iki kepçe yumurtalı kaseye koyup çırpma teli ile karıştırın. Sonra çok yavaşça tencerenizin içine bir yandan çırpma teli ile sürekli karıştırarak dökün ve koyulaşana kadar çırpma teli ile karıştırmaya devam edin.
  4. Baloncuklar çıkar çıkmaz ateşten alın ve hemen temiz bir ısıya dayanıklı kaseye süzgeçten geçirerek dökün. İçine tereyağını ekleyin ve tereyağ eriyene kadar karıştırdıktan sonra muhallebinin üzerine temas edecek şekilde streç film örtüp buzdolabına kaldırın.  Yaklaşık en az 1 saat veya 1 gün boyunca buzdolabında bekleyebilir.
  5. Muhallebimiz soğurken şurubumuzu hazırlıyoruz.

Kahve Şurubu için Malzemeler

  • 1 buçuk su bardağı kaynar su
  • 3 yemek kaşığı  nescafe
  • 3 yemek kaşığı toz şeker

 

Yapılışı

  1. Isıya dayanıklı bir kasede kahve, kaynar su ve şekeri karıştırın ve buzdolabında soğumaya bırakın.

 

Mascarpone'lu Kreması için Malzemeler

  • 250 gr mascarpone peyniri (soğuk)
  • 1 su bardağı krema (soğuk)
  • 1/4 su bardağı pudra şekeri 
  • 1 paket kedidili bisküvi
  • Kakao (süslemek için)

 

Yapılışı

  1. Bu aşamaya hem buzdolabındaki kahve şurubunuz hem de muhallebimiz soğuyunca başlayın.
  2. Bir çırpma kabında soğuk kremanızı pudra şekeriyle kabarıp sertleşene kadar mikserle çırpın.
  3. Buzdolabından muhallebiyi çıkartın ve streç filmi sıyırdıktan sonra içine mascarpone peynirini koyup pürüzsüz olana kadar çırpın.
  4. Kremanızı içine ekleyin ve spatula ile birbirine güzelce yedirin.
  5. Hiç bekleyip kremayı ılındırmadan tiramisuyu hazırlıyoruz.
  6. Uygunbir borcamın içine tek tek kahve şurubuna batırılıp çıkartılmış kedidili bisküvilerinizi tek kat olacak şekilde dizin. Şuruba batırma işlemi saniyelik olsun, batırıp bekletirseniz oldukça cıvıklaşacaklardır.
  7. Üzerine kremanızın yarısını döküp üzerini spatula ile düzleyin.
  8. Kalan kedidillerini tekrar kahve şurubuna tek tek batırarak kremanızın üzerine dizin.
  9. En son kalan kremanızın bir kısmını döküp üzerini düzledikten sonra fotoğraftaki gibi bir sunum yapmak istiyorsanız kalan kremanızı sıkma torbasına koyup top top birbirleriyle bitişik olacak şekilde sıkıyorsunuz.
  10. Tiramisu hazır! Buzdolabında en az 6 saat bekledikten sonra üzerine kakao serperek servis edebilirsiniz.


2 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.