Hani sebze adası yapmıştım ya..
Domatesler, biberler ekmiştim ya...
hani domatesin en sevdiği arkadaşı fesleğendi ya..
Bende yeni öğrendim (laf aramızda) :))
İşte o fesleğenler oldu devasa...
Eeee ne yapsam diye düşünürken..
Oldum olası severim yemeklerde değişik sosları..
Hep hazır alıyordum pesto sosu..
İşte o anda bir ışık yandı söndü beynimde..
Dışarıda kat kat fesleğenler..
sarımsak, zeytin yağ, çamfıstığı, cevizde hazır...
Oooooo!
Ben bunu pesto sos yaparım dedim..
uygulamaya koyuldum...
Sonuç;
yapıldı ve hemen makarnada denendi :) ..
Gayet başarılı..
Ne de olsa..
Elde yapılan içine sevgi katılan...
Musmutlu kalın!!
Güliz GÜL.
Malzemeler ;
2 demet fesleğen
1 çay bardağı çam fıstığı (künar)
2 tüm ceviz
2 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytin yağ
karabiber
İsteğe göre parmesan peyniri..
karabiber
İsteğe göre parmesan peyniri..
1-Fesleğenleri yıkayın kurutun ve mümkünse biraz deepfreez de bekletin.
2-Cam fıstıklarını bir tavada hafifçe kavurun ayrıca yağa gerek yok.
3- Dondurulmuş fesleğenler, kavrulmuş fıstık soğuduktan sona, cevizleri(kavrulmamış olacak) , sarımsak (ezilmiş), tuz, biraz karabiberi ekleyip blendırdan geçirin, zeytin yağını ekleyip biraz daha karıştırın. İsteğe bağlı ince rendelenmiş parmesanı ekleyin. Pestonuz kullanıma hazır. Üstüne zeytin yağı ile kaplayıp buzdolabında 1 hafta saklayabilirsiniz. yada dondurucuya koyup uzun zaman saklayabilirsiniz.
Nerede kullanırsınız ;
Nerede kullanırsınız ;
- İster sadece haşlanmış makarnaya katın, isterseniz biraz kremayla pişirip, tavukla sunun.
- Pestolu soğuk makarna salatası da yapabilirsiniz.
- Pizzanın üstüne dökebilirsiniz.
- Bruschetta yapabilirsiniz.
- Mozarella, domatesle çok uyumlu.
- Hamburgerlerin içine, sandviçlere konulduğunda lezzet veriyor.
- Güzel bol yeşillikli peynirli bir salata için mükemmel bir sos.
- Kahvaltı için de uygun, ekmeğin üzerine bolca sürüp afiyetle de yiyebilirsiniz :)