23 Nisan

YAZAR: Nisan 23, 2015


İçindeki çocuğu yaşatan, 
çocuk keyiflerini unutmayan ve
 tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun..
Nice bayramlara..

Laleler Bahçeden :))

YAZAR: Nisan 22, 2015










Laleler bahçeden,
sarısı, kırmızısı , beyazı 
rengarenk !
önce kahvaltı soframıza eşlik etti..
Eee dedik mutfak da kalmasın..
Hemen gözümüzün önüne alalım ,
Bizimle salona geçti..
Biz nereye o oraya :)
Biz mutlu o mutlu :)
Eylül anne çiçekleri çok mu seviyorsun diye sordu..
Annem nasıl sevilmez bu güzellikler dedim...
Ama asıl çiçeğim sensin benim dedim ..
Hani kıskançlık olmasın diye..:))
Mimozalar da Akyaka dan ,
hani lalelere arkadaş olsun diye..

Musmutlu bir çarşamba olsun !
Güliz GÜL



Muğla Akyaka

YAZAR: Nisan 20, 2015











Şimdi gözlerinizi kapayın!
Küçük bir kasaba düşleyin; 
doğası bozulmamış, 
dev marketlerde bir ekmek alabilmek için kuyrukta bekleyen insanlar yok, 
korna sesleriyle uyanmıyorsunuz. Hayatınız koşuşturarak geçmiyor.
 Yediğiniz içtiğiniz her şey yaşadığınız yörenin doğal ortamında sağlıklı bir şekilde yetiştiriliyor. Pizza ya da hamburgerle değil doğru düzgün yemeklerle besleniyorsunuz. 
Arabaya değil bisiklete biniyorsunuz. 
Çevre kirliliği yok. 
Gürültü patırtı yok.
 Etrafınızda gözü rahatsız eden bir yapılaşma yok. 
İşte öyle bir kasaba AKYAKA
Ege'nin gizli cennetlerinden Akyaka Gökova, sahip olduğu eşsiz doğal güzellikleri mutlaka görmelisiniz....
 Muğla'nın Ula ilçesine bağlı olan Akyaka Gökova, bir tarafında Azmak Nehri, diğer yanında Gökova Körfezi ile cenneten bir köşe. 
Burada yeşil ile mavi adeta dans ediyor, size de izlemesi kalıyor.
Eğer yolunuz Marmaris, Datça, Köyceğiz, Fethiye ise uğramadan asla geçmeyiniz..

Çizmeden Saksı :)

YAZAR: Nisan 17, 2015











Çizme Eylül'ündü,
Büyüdükçe tam gelmez oldu..
Geçende ihtiyacı olanlara vereyim diye çıkardım..
Baktım biri altından delinmiş..

Eeee atmaya da kıyamadım..
ben dedim bundan saksı yaparım..:))

Petunyalar koydum içine...Bahçede baş köşeye koydum...
Dışarıda bir yağmur , bir güneş...
Baktım dışarıda çekim yapamayacağım...
Aldım geldim evin başköşesine :)
Şimdilik petunyalar küçük saksılar içinde..
ilerleyen günlerde çizmeler gübreyle dolup dikim yapılacak...
Petunyalar beğendiler mi yerlerini bilmem ama
ben pek beğendim :))

Aşkla geçsin hafta sonunuz !!
Güliz GÜL

Yoğurt Kaymaklı Poğaça

YAZAR: Nisan 15, 2015





Çiçekler bahçeden ,
poğaçalar ise hafta sonundan.
Tarif de ablamdan...
Bu sefer mayalamadan ,
kabartma tozuyla beklenmeyen bir tarif ....
Beklentimin de üstünde bir tat oldu..
Hiç saatlerce hamur mayalan sın diye beklemeye gerek yokmuş :)
Puf puf yumuşacık ağızda dağılan bir tarif ......
Beklemeye son :))

Mutlu geçsin gününüz..!!!
Güliz GÜL




Gereken Malzemeler:
  • 1 su bardağı yoğurt kaymağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta ( birinin sarısı üzerine sürülecek)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • tuz
  • Aldığı kadar un
İç malzemesi :
  • Rendelenmiş beyaz peynir
  • Kıyılmış maydanoz
  • Zeytin ezmesi
Üzerine : susam ,çörek otu
Hazırlanışı :
  • Yoğurt kaymağını, yumurta, sirke ve sıvı yağı karıştırın.
  • Kabartma tozu ve un ilavesi ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur tutun.
  • Hamuru 20 dakika kadar dinlendirin.
  • Hamurdan parçalar koparıp yaklaşık çay tabağı büyüklüğünde açın.
  • Hamurun üzerine zeytin ezmesi sürüp, peynir ve maydanoz karışımından koyun.
  • Ortaya doğru sıkıca kapatıp ters çevirerek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu veya dilerseniz susam serpin.
  • 175 derece fırında poğaçaları pişirin.

Bahar Tadında...

YAZAR: Nisan 13, 2015







Hava inat etse de baharı getirmemekte ,
Tabiat da o kadar baharı getirmeye niyetli..
Bakalım galibi kim olacak..
Benim gönlüm tabiattan yana :)

Bahar tadında geçsin haftanız..
Güliz GÜL...


Çilek Jöleli Muhallebi

YAZAR: Nisan 10, 2015









Kim hayır diyebilir ;
bu şekerlere:))
Diyette olanlar olmayanlar :))
Hayır denir mi?
Denmez!!!!
Küçücük bir sütlü tatlı..
tam bir bahar tatlısı
Masum mu masum :)
Ben hayır diyemedim..
Siz diyebilir misiniz bilmem :))

Mutlu geçsin hafta sonunuz..
Güliz GÜL...

Malzemeler:
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket çilekli jöle
  • çilek
Muhallebiyi yapmak için önce yumurta sarısı ve şekeri balon telle çırptım. 
Süt ve nişastayı ekleyip, topaksız ve homojen bir karışım elde edinceye kadar karıştırdım. 
Sütün tamamını ekleyip ocağa koydum. Aralıksız karıştırarak pişirdim. Kaynamaya başlayınca altını kısıp, 2-3 dakika daha bekledim. 
Ocağı kapadıktan sonra vanilyayı ekledim, karıştırdım ve kaplara resimdeki orana uygun olarak paylaştırdım.En az 1 saat bekledim üzeri kabuk tutsun diye.
 Jöleyi paketin üzerinde yazan hazırlama talimatına uygun olarak hazırladım. Resimdeki gibi kapları dolduracak şekilde boşalttım, üzerine çilekle süsledim.
2-3 saat kadar da buzdolabında beklettim.



Tahıllı Ekmek (Sandviç Ekmeği)

YAZAR: Nisan 08, 2015








 Bu güzelim küçük ekmekçikler ,
hafta sonu kahvaltısını süslediler..
Afiyetle de yenildiler..
Tarif Lezzetli Atölyenin sahibesi Nilgünüm den..
Mutlaka ama mutlaka deneyiniz...
Tarif burada
Ayrıca bugün Nilgün hanımın  doğum günü...
Nice nice sevdiklerinle mutlu yıllara,
Lezzetli Atölye,
Mutfağın kraliçesi,
Güzel anane....
Sevgilerimle!

Güliz GÜL...

Blogger tarafından desteklenmektedir.