DIY Mutfak Masası Yenileme..

YAZAR: Kasım 28, 2014

















Mutfak masamızı yeniledik,
Eski masamız Serdar'ın ta bekarlığın dandı,
Ayakları metal ,üstü mdf ydi...
Balkondu, mutfakdı derken ,
ömrünü tamamladı,
Şöyle mutfak masa takımlarına baktık,
en aşağı 400-500 TL, 
eee kendi evimizde değil, kiracıyız ,
 biz bu yenileri bırakıp, eskisine bir el atalım dedik.
Serdarın elinden de gelir, 
eee benden de iyi çırak olur,
eee ikide yamak :))
Daha ne olsun ki!!
hangi ustanın var ki bizim gibi yamağı, çırağı :)) 
Biz bu işi 100 TL'ye hallettik, 
Koçtaşdan aldık kerestesini ,
iki keresteyi önce birleştirip yapıştırdık, 
sonrada altından 4 adet ince dilme attık, daha sağlam olsun diye,
Daha sonra birleştirdiğimiz masamızın altına, 
eski masamızın metal ayaklarına monte edip,
masamızın kenarlarına da kenarlık geçirip,güzelce zımparaladık.
İlerleyen günlerde beyaza boyamak istiyoruz ama,
şimdilik değil,
Çocuklar biraz keresteyi , ahşabı elleriyle hissetsinler istedik,,
doğanın bize ne güzellikler verdiğini, değerini, kıymetini büyüdüklerini anlasınlar diye..

Muhteşem bir hafta sonu olsun,
yavaş yavaş, doya doya bitsin..:) 
Mutlu kalın....

Güliz GÜL....



Muffin kabında yalancı su böreği..

YAZAR: Kasım 26, 2014













Akşama misafir mi gelecek?,,
eee evde de sadece  2 tanemi yufka mı var,
Yeterli!
Hemde bu iki yufka,
6 misafiri ağırlar,
hadi ya!! 
değilmi?
Bence de hadi ya :))
Ama ağırlar mı ağırlar:)

Mucizelerle dolu bir gün olsun!!!
Güliz GÜL...

Malzemeler:

2 adet yufka
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir,
Yarım su bardağı rendelemiş kaşar peyniri

Sosu için:

2 adet yumurta
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı soda (şişe maden sodası)

Yapılışı:

Sosu hazırlamak için tüm sos malzemesini bir kase içinde çırpın ve kenara alın.
Muffin kalıplarını hafifçe yağlayın (sıvıyağ ya da tereyağı ile).
İlk yufkayı 8 parçaya bölün ve kenarları dışarıda kalacak şekilde muffin tepsisinin 8 gözüne bölüştürün. 
Yufkaları kaşık ya da fırça yardımıyla bolca soslayın. Yufkaların kenarlarını ayırın biraz daha soslayarak kalıbın içine bölüştürün.
Yufkaların ortalarına beyaz peyniri ve kaşar peynirini eşit olarak paylaştırın.
2. yufkayı da 8 parçaya bölerek muffin kalıplarına bölüştürün ve peynirlerin üzerini kapatın.
Kalan sosla tekrar börekleri ıslatın ve 180 derece önceden ısıtılmış fırına verin.
Üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Ilıkken kalıplardan çıkarın ve servis yapın.




YAZAR: Kasım 24, 2014



Dünyɑnın en değerli vɑrlıklɑrı olɑn siz öğretmenler! Bugün, Türk öğretmeninin şeref günüdür. Böyle ɑnlɑmlı bir günde hepinizi sevgiyle, cɑndɑn kutluyorum.
 Öğretmenler gününüz kutlu olsun…

Kokoş Kurabiye :)

YAZAR: Kasım 20, 2014








Eylül'ün 
doğum günü  partisi içindi, 
bu kokoş kurabiyeler..
kalpli kokoş kurabiye fikri
 cihanın bahçesi sahibesi sevgili cihanımdan...
tarif de burada


Keyifle kalın !!!
Güliz GÜL..

Hazır Kek'den Köstebek Pasta

YAZAR: Kasım 19, 2014






Komşumun kızı,
Ebrucum dan tarif,
kendisi öğrenci,
hemşire olacak ,
İzmir de okuyor, 
Geçen hafta sonu 
becerikli ellerinden yedik köstebek pastayı,
Bu hafta sonu da ben yapıverdim aynısı,
hem pratik, hem leziz..
Talı bir şeyler yok mu? diye soranlara
15 dakikada hazır..
O kadar yani:))
Ebrucan çikolatalı kek den yapmıştı ama
ben  evdeki sade kek den yaptım..
Ebrucan senin ki kadar olmasa da ,
tadı yerindeydi :))

Mutluluğuna, keyfine doyamayacağınız bir gün olsun!!!
Güliz GÜL...



Malzemeler:
– 1 adet kakaolu pastaban (Ben sadesini kullandım )
– 1 paket Dr. Oetker dolgu kreması , 1 paket krem şanti– 4 çay bardağı süt– 2 adet muz

Yapılışı: Pastabanın kekinden su bardağı ile yuvarlaklar çıkarılır.  Her parçanın üzeri yarım çay bardağı süt ile ısılatılırarak dilimlenmiş muz parçaları yerleştirilir. Dolgu kreması ve krem şanti üzerinde yazan tarife göre 4 çay bardağı sütle hazırlanarak parçaların tümüne paylaştırılır. Pastabandan geriye kalan artmış parçalar bir kase içerisinde ufalanarak kremanın üzerine serpiştirilir ve kırıntıların kremaya iyice yapışması için hafifçe bastırılır. Servis edilene kadar buzdolabında bekletilir. Afiyet şeker olsun…

Canım kızım...

YAZAR: Kasım 18, 2014






Canımın cananı kızım, 
herşeyim , 
birtanem doğum günü kutlu olsun..
hep gülsün gülen yüzün..Seni çok ama çokkkk seviyorum...

Ananne , Teyze Aşuresi...

YAZAR: Kasım 17, 2014






Hafta  sonu ,
bütün kızlar toplandık:)
Yani büyük ablam,annem ve ben :)
Aşure yaptık..
Annemle, ablam usta,
ben yamak :))
eee hal böyle olunca,
Aşure 
anane ve teyze aşuresi oluyor :))

Mutlu bir hafta olsun,
Tüm dilekleriniz gerçekleşsin..!!!
Güliz GÜL...


MALZEMELER:

2 su bardağı aşurelik buğday(döğme)
1 çay bardağı nohut
1 çay bardağı kuru fasulye
2 çay bardağı kuru üzüm
2 çay bardağı kuru incir
2 çay bardağı kuru kayısı
2 su bardağı şeker
5 adet karanfil
1,5 çay kaşığı tarçın
bir fiske tuz(bir çay kaşığının ucu kadar)
su 
ÜZERİ İÇİN:Ceviz , fındık fıstık, susam

YAPILIŞI:

Nohut,kuru fasulye ve buğdayı 1 gece önceden suda bekletin.
1 gece bekledikten sonra ertesi gün nohutu 5 su bardağı suda yumuşayana kadar haşlayın.
(fazla yumuşamasın suyunu süzün).

Kuru fasulyeyi başka bir yerde 5 su bardağı suyla yumuşayana kadar haşlayın.fazla yumuşamasın,suyunu süzün.

Aşurelik buğdayı ayrı bir tencerede 9 su bardağı suyla haşlayın.yumuşasın ama dağılmasın. yaklaşık bir saatte haşlanmakta ama buğdayın cinsine göre değişebilir. :) suyunu kesinlikle süzmeyiniz.Eğer aşurelik buğdayınız suyunu çekmiş ve hala pişmemişse , içine azar azar kaynar su ekleyebilirsiniz.

5 kiloluk tencereye haşlanmış döğmeyi suyuyla beraber koyun.Haşlanmış nohutu ,haşlanmış kuru fasulyeyi koyun.döğmenin suyu yeterli olmadığı için üzerlerine 6 su bardağı kaynar su koyun.birlikte 5 dk.ara ara karıştırarak pişirin.

Bu sürenin sonunda kuru üzüm,küp küp küçük kesilmiş kayısı,küp kesilmiş incir ve karanfili ekleyin. ara ara karıştırın ve pişirin.bu eklediğimiz meyveler yenebilir şekilde yumuşasın. (özellikle incir ve kayısı)yumuşamaları 5-10 dk arasında oluyor.

 Toz şeker ve tuzu ekleyip karıştırın.5-10 dk.daha dibi tutmasın ve şeker erisin diye ara ara karıştırın.

Aşureniz zamanla koyulaşacağı için üzerine bardak , bardak kaynar su ekleyiniz, kıvamına damağınıza göre ayarlayınız...

5-10 dk.süre sonunda ocağı kapatmaya yakın tarçın atın.kaselere paylaştırın.ılıyınca buzdolabına koyun.

Üzerine dökeceğiniz ceviz, fıstık, susam ve fındığı kavurun, kokulu kokulu daha güzel olur.

Afiyet Olsun...


Havuçlu Bisküvi Pastası

YAZAR: Kasım 12, 2014






















Normalde kat kat havuç pastası olmalıydı :)
Benim pastanın tadı da tuzu da yerinde:)
yalnız, kat katında bir problem oldu..
Muhallebi görümünde,
katı olmayan bir pasta oluverdi..
tarifi aynen uyguladım, 
ama her şeyini oldurdum da 
katını tutturamadım,
çimentodan mı çaldım bilmem :))
ama hakikaten tadı da tuzu da yerinde :) 
belkide buzdolap da daha uzun zaman bekletmeliydim :))
(Bu da şimdi aklıma geldi  :))
Ama katı tutturamasam da
mihrap yerinde ama değil mi?))
denemek isterseniz tarif altta,
artık siz kendinize göre uyarlayınız..
benden söylemesi..

Güzelliklerle dolu bir gün olsun !!!
Güliz GÜL...


Malzemeler:
  • 1 kg havuç
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • 1 paket şekerli vanilin 
  • 3,5 çay bardağı toz şeker
  • 5 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 adet mandalina
  • 6 su bardağı su
  • 1,5 – 2 paket petibör bisküvi

Üzeri için:
  • 1 paket krem şanti
  • 1 çay bardağı soğuk süt
  • meyve

Yapılışı:
  1. Havuçları soyun, mandalinanın kabuğunu rendenin ince kısmıyla rendeleyin ve kenara ayırın.)
  2. Havuçları irice doğrayın ve tencereye alın, 5 su bardağı su ilave ederek yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  3. Haşlanan havuçları suyunu süzmeden  El Blendırı ile püre haline getirin.
  4. Nişastayı bir kaseye alın, üzerine 1 su bardağı su ilave ederek topak kalmayıncaya kadar çırpın ve püreye ilave edin.
  5. Tencereye şekeri, mandalina kabuklarını ve suyunu da ekleyin.
  6. Son olarak vanillin ve tarçını ekleyerek püre muhallebi kıvamı alıncaya kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin. Ocaktan aldıktan sonra bir kez daha blendırdan geçirin.
  7. Orta boy dikdörtgen ya da kare bir borcamı hafifçe ıslatın. Bir kat bisküviyi kabınızın tabanına komple dizin.
  8. Üzerine bisküvi yüksekliğinde havuç muhallebisi dökün, ardından tekrar bisküvi ve tekrar havuç. (Kabın büyüklüğüne göre 4-5 kat çıkabilirsiniz.)
  9. Son katın üzerini muhallebi ile kaplayın. Pastanız oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın. (en az 4-5 saat dinlendirin.)
  10. Soğuyan pastanın üzerine soğuk süt ile çırpılmış krem şantiyi yayın. Üzerine mevsim meyveleriyle süsleyin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.