Umut...

YAZAR: Mart 31, 2014









Balkonuma bahar gelmiş.
Mutlu ve güzel bir hafta olsun.
Güliz

Değmeyin keyfime...çilekli cup..

YAZAR: Mart 28, 2014







Akşam işten çıkarken nasıl yorgun hissediyorum kendimi..
Evime gelince ne yorgunluk kalıyor, ne uzanma hissi..
Evim sanki ilaç gibi. ..
Hele bide bugün günlerden cumaysa ..
Değmeyin keyfime..
Tatlıda keyfimin ödülü..:)

Çilekli Kup Malzemeleri

  • 1 Su bardağı pudra şekeri
  • 10 adet çilek
  • Pudra şekeri
  • 3 Adet kedi dili
  • Krem şanti

Çilekli Kup Hazırlanışı

10 adet çileği 1 yemek kaşığı pudra şekeri ile blendırda  parçalayın. Kedidilini sütle ıslayıp , bardağa koyunuz, Bir kat çilek, bir kat krem şanti koyarak resimde gördüğünüz gibi servis edin!
Keyif dolu bir hafta sonu olsun...
Güliz GÜL...

Gül kurabiye, çiçek , böcek ve hayatım :))

YAZAR: Mart 27, 2014











Lise 1 yada 2. sınıfım ;
 Bir gün arkadaşım Güliz;  
Adını çok mu seviyorsun diye sordu..
Hiç düşünmedim dedim, neden sordun? 
Ne bileyim uzun zamandır dikkat ediyorum, bi kalem aldın mı eline boş bulduğun her yere adını yazıyorsun dedi..
 Hakikaten de ne zaman elime kalem alsam boş bir yer bulsam adımı yazıyorum, ha bide kalp çiziyorum en güzelinden..:)) sonradan o günü hatırlayıp  yine adımı yazmışım dediğim çok olmuştur.:) 
Aradan geçen uzun yıllardan sonrada Sevgili; 
 İsmimin yanına en güzelinden , hasından, en doğalından GÜL soyadını verdi, 
çok sevdiğim ismimin yanı başına.
Güliz GÜL...
Doktorum evlendikten sonra, adın artis adı gibi oldu kız demişti bana :)
Gelelim esas konumuza 2 yada 3 sene önceydi,
 Gelin - görümce evime misafirliğe geldiler ..görümce arkadaşım, gelin de ilk defa gelmişti evime.
Görümce yani arkadaşım:) bizim gelin diyor ki, ne çok güllü eşyası var arkadaşının evinde..
O güne kadar yine hiç dikkat etmemişim,sanki güllü eşyaları alan ben değilmişim gibi :)) baktım şöyle bi etrafıma hakikaten de her şeyde bi çiçek, bir gül...  
Çiçekleri bu kadar sevmemde ismimin bir katkısı varmı bilmem ama
benim çiçek, böcek aşkım ruhumda var..
Eeee hal böyle olunca,
Dışarıda ağaçlar, Balkonumda ki çiçekler tomurcuklanmaya başlayınca,ben de evde çiçeklerle
uğraşıyorum her zamanki gibi..
Tıpkı bu güllü kurabiyeler gibi:))
tabiki illaki pembe..:))
Pembe gönlüm sende..




Malzemeler
  • 125 gr Margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 Su bardağı pudra şekeri
  • 1 Paket vanilya şekeri
  • 2 adet yumurta
  • 400 gr Nişasta
  • Aldığı kadar un (1,5 su bardağı)
  • Cay kaşığının ucuyla çok az gıda boyası
Yapilisi:
  1. Margarini, pudra şekerini, vanilya , yumurtayı, nişasta ve gıda boyasını  geniş bir yoğurma kabına koyun ve yoğurun, ardından unu yavaş yavaş ekleyip yoğurmaya devam edin, kulak memesi yumuşaklığın da bir hamur o olana kadar un ekleyin ve yoğurun.
  2. Hamurunuzu  tezgahın üzerinde merdaneyle açıp kurabiye kalıbı veya bir cay bardağı yardımıyla daireler kesin
  3. Kestiğiniz dairelerden üç tanesini üst üste yarim ay seklinde dizin ve bir ucundan başlayarak rulo yapın, yaptığınız ruloyu ortadan ikiye kesip gül sekli verin ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  4. Kurabiye hamuru bitene kadar bu isleme devam edin, hazır olan gül seklindeki kurabiyeleri daha önceden ısıtılmış 170°li  fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin.
  5. Kurabiyeler soğuduktan sonra pudra şekeri serpip servis yapın.
Pembeler içinde aşk dolu bir gün olsun...❤❤❤
Güliz GÜL...

Muzlu Milföy

YAZAR: Mart 26, 2014









İnternet'te gezinirken gördüm milföy den tatlıyı,
Aman dedim tuzlu dan nasıl olacak ki tatlı,
Baya da oluyormuş, hemde çok güzel oluyormuş,
Hemen yarım saatin içinde şipşak süper bir tatlı..
İyi ki ön yargılı davranıp olmaz o deyip atmamış, bu tat dan mahrum kalmamışım.
Demek ki neymiş ön yargılı olmamak gerekmiş..!!!
Ön yargınızı kırdığınız, mutluluğu yakaladığınız bir gün olsun...


 Muzlu  Milföy
  • 3 adet Milföy hamuru
  • 1 yumurta sarısı
  • Kreması için,
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 3 çorba kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • Vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 2-3 adet muz
Yapılışı
  • Oda ısısında yumuşayan milföy hamurlarını enlemesine 2 eşit parçaya bölün. 3 büyük parçadan 6 parça çıkacak (bir daha ki sefere 2 eşit parçaya böldüğüm milföy hamurunu 4 eşit parçayı yani 3 büyük parçadan 12 adet olacak. yemesi daha kolay olsun diye :)
  • Üzerine yumurta sarısı sürerek fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin.150 derecede
  • Fırından çıkardığınız milföyleri soğumaları için bekletin ve sonra ortalarından 2 eşit parçaya ayırın. Taban ve kapak şeklinde olacak
  • Krema için, tereyağ hariç, tüm malzemeyi tencereye alın ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar, sürekli karıştırarak pişirin.
  • Ocaktan alın ve biraz ılınmasını bekledikten sonra,en az 15 dk blenderla çırpın. ortadan ikiye kestiğiniz milföylerin bir alt katına, bir diğer katına kremadan bir kaşık yardımı ile sürün. 
  • Muzları yerleştirip kapatın.
  • Afiyet Olsun...
  • Üzerine bol pudra şekeri serpin.

Hafta Sonu...Kır Gezisi...

YAZAR: Mart 25, 2014














 

 Bu hafta sonu planda Akyaka vardı ama son anda değişiklik yapıp, dağ bayır gezmeye, balkonumuzdaki çiçekler için dağ gübresi toplamaya karar verdik, hem piknik de yaparız dedik, düştük yola, buralarda dağ gübresi bulmak için çok yol alman gerekmez orman yönünden baya zengin olduğu için , 20 dk içinde bulduk yerimizi, bir büyük çuval dağ gübremizi doldurduk, 
Biz gübremizi topladık Eylülde palamutlarını (Kozalak) :)))iyi bir fikir gelmiş aklına boyayacakmış, hadi bakalım dedik..
Üstüne güzelce bi yürüyüş..
 Yürüyüş kısmını pek uzatmadık Ege daha öyle dağda bayırda gezemediği için ya babanın yada benim kucakta olunca , çokta şartları zorlamadık..:)
 Güzel bi yerde de pikniğimizi ettik..Şöyle doğayla güzel haşır neşir olup, üstümüzdeki kötü enerjiyi boşaltıp, pozitif şarz olduk geldik..Maalesef  fotoğraf makinamızın azizliğine uğradık, şarjımız bitti,çok foto çekemedik.:)
Eylül akşam kozalaklarını boyadı, küçücük elleriyle, sınırsız hayalgücüyle, bazılarını tek renk , bazısını rengarek, uzaktan sessizce izledim, değiştirmeden, eleştirmeden....
.Harikalar yarattı kendi çapında, sonrada annecim koyarsın artık feysini dedi..:)) blogumun adı feys kızımın dilinde :)) Memnuniyetle küçük hanım , şeref verirsiniz dedim, kıkırdadı muzip muzip en tatlı haliyle.

         Yeni bir haftaya bomba gibi başladık..Darısı diğer haftaların başına..
musmutlu hafta olsun hepinize ...

Çilekli Pankek

YAZAR: Mart 24, 2014









Hafta sonu kahvaltımız genelde teferruatlı olur..
Mutlaka baş kahvaltı lığımız vardır..
Ya börektir, ya poğaça, ya patatesli bi kahvaltılık, özeldir yani, sadece hafta sonu kahvaltılarında çıkar:) 
Onun için evdeki herkes bilir ki hafta sonu kahvaltısı kaçırılmaz..
Bu hafta değişiklik yaptım ilk defa pankek denedim..
Serdar pek tutmadı ama  yine gönlüm kalmasın diye bir -iki yedi..
Eylül aynı kek gibi olmuş anne, ama içine çilek koymasan daha iyi olurmuş gibi dedi.. 
Ege'de daha azı dişlerini çıkarmadığından yumuşacık bulunca  2 tane yedi. Daha arkasını aradı :))
Bana göre de fenada değil, ben severim değişik tatları helede çilekliyse bayılırım....
Pankek bizim evde 2-2 oyla ortalarda kaldı.
Ne sınıfı geçti nede sınıf da kaldı..
Bakalım bu güzelim pankekin akıbeti nasıl olacak :))

Pankek severler için süper bi tarif mutlaka not ediniz derim :))


  • 5 adet çilek
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • Bir tutam tarçın
  • Bir tutam tuz
  • 5 çorba kaşığı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Bir buçuk su bardağı un
Karıştırma kabına yumurta kırıldı,şeker eklendi.Ayrı bir kapta çilekler blenderdan geçirilip, karışıma eklendi.Çırpma teli ile biraz çırpıldıktan sonra diğer malzemeler ilave edilip çırpılmaya devam edildi.Bu arada tavaya da bir kaşık kadar sıvıyağ konulup ısıtıldı ve kepçe yardımı ile hamur tavayla buluşturuldu üzeri göz göz olunca alt üst edildi.Bütün bunları yapmak 20 dakikadan fazla sürmedi.Üzerine ne eklerseniz sizin damak tadınıza kalmış, biz reçel ekledik..

Mutlu ve aşk dolu bir hafta olsun..
Güliz...


Blogger tarafından desteklenmektedir.