Kıymalı Börek

      Bugün yine tembellik yaptım eski blogumdan bi tarifle geldim.aslında foto çekmeye üşendim desem, bugün menüde böreğimiz vardı ama , nasıl olsa eski blogumda var dedim, eskisinden alıverdim.. :)) ama çok görmeyin , 2 bebeyle hakkaten hayat daha zor, bazen yakınıyorum hiç kendime vakit ayıramıyorum falan diye ama şöyle bakınca hemen vazgeçiyorum onlar benim zaten, kuzularıma ayırdığım her saniye ben kendimim zaten:))
     Bugün kaç aydır yapamadığım işi yaptım saçlarımı kısacık kestirdim, bakalım kullanışlı olacakmı :) benim saçım kalın telli ve sık artı bide dalgalı, eee ne güzel diyeceksiniz ama değil işte, kalın telli  sık ve dalgalı  uzun saç olunca çok kabarık oluyo, hiç şekil almıyor, bende fönlemek zorundayım yada bağlamak, ben uzun zamandır b şıkkını kullanıyorum sürekli bağlıyorumm..eee dedim zaten sürekli bağlıyorum, uzun olmasının bi anlamı  yok, kestirdim gitti,.:))).bakalım kısa olarak kullanışlı olacakmı..son 20 yıldır hep uzundu saçım belkide daha fazladır en son lisedeyken kısacık kestirmiştim..Şimdi aynada baktımda yakışmış gibi :)) sanki bi gençleşmiyim ne :)))
   Belki kısa olarak memnun kalmam diye , brezilya fönünü sordum kuaförümü 400 tl dedim ,, işte ufak şehirin dezavantajı, eminim büyük şehirlerde yarı parasıdır.. ama yapacak bişi yok :))
  illada mola illaki muğla diyosak çekilecek bu eza :)))

Gelelim tarifimize :)

Kıymalı Börek

Malzemeler:







1 kg. yufka
Ara sosu icin:
  • 0,5 su bardagi yogurt

  • 1 su bardagi sut

  • 1 cay kasigi karbonat

  • 1 su bardagi sıvıyag

  • 1 yumurta
İc harci icin:
  • 300gr. kadar orta yagli dana kiyma

  • 1 buyuk kurusogan

  • tuz, karabiber

  • Yarım demet maydanoz.

  • Uzerine susam ve coreotu

Yapilisi:
Oncelikle kiyma kavrulur, rengi tamamen dondukten sonra sogan eklenip iyice kavruluduktan sonra tuz ve karabiberini ve maydonozu ekleyip ic harcini sogumaya birabilirsiniz.

Daha sonra yufkalarin arasina surecegimiz ara sosunu hazirlayalim. Butun malzemeleri blendırla homojen bir gorunum alana kadar iyice cirpalim. 5 dk kadar.
Tepsiyi yagladiktan sonra bir yaprak yufkayi tepsiye seriyoruz. Kenarlardan artan kisimlari simdilik disarida birakiyoruz. Uzerine bolca ara sosumuzdan surup, diger yufkayi uzerine tepsinin her yerine esit dagilacak sekilde burusturarak yerlestiriyoruz.
Yine arasosunu bolca surup firca yardimiyla aralara iyice yediriyoruz. Ucuncu yufkayi da ayni sekilde yerlestirdikten ve sosladiktan sonra ic haricimizi esit sekilde dagitiyoruz.
Kalan yufkalari da ayni sekilde yerlestirip sosladiktan sonra en son tepsinin kenarlarindan sarkan yufkalari da uzerlerine kapatiyoruz. Yalniz hicbir yerinde soslanmamis yufkalar birbirine degmesin. Buna dikkat ederseniz cok lezzetli bir boreginiz olacak.
En ustunude sosladiktan sonra susam ve coreotuyla susleyip yarim saat dinlendirin(mumkunse dolapta).
200 derece firinda nar gibi kizarana kadar pisirin. Piserken böreginiz balon gibi sisecek, sakin korkmayin, tadini cikarin:)
Afiyet Olsun...
İşte fotolar :)))
belendırda hazırlanmış sosumuz.
ImageShack, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site


 İç harcımız
ImageShack, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site

ImageShack, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site

ImageShack, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site




ImageShack, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site




ImageShack, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.