HÜNKAR BEĞENDİ




Hünkarın beğendiği kadar var..mutlaka deneyin derim..biraz meşakkatli ama değer:)) 

TARİFİ
Malzemeler
  • 4 büyük patlıcan
  • 2 su bardağı süt
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Karabiber
  • 300 gr. kuşbaşı et
  • 1 orta boy soğan
  • 2 adet biber
  • 2 adet domates rendesi
  • 2 çay kaşığı toz kırmızıbiber
Hünkar beğendi nasıl yapılır?
  • Eti ısıtılmış bir tencereye alıp yüksek ateşte karıştırarak kavurun.
  • Kendi suyunu verince ağzını kapatıp, saldığı suyu çekene kadar pişirin. 

  • Pişen ete doğranmış soğan ve biberleri ekleyip 10 dakika kadar pişirin.

  • Domates rendesini tuz ve karabiberini ekleyip karıştırın. Domates suyunu çekince  altını kapatın.Eğer etiniz pişmediyse sıcak su ekleyip, suyunu çekene kadar pişiriniz.
  • Patlıcanları ocak üzerinde közleyin.
PATLICAN KÖZLEMENİN EN KOLAY YOLU


Bu yöntem anne yöntemi, eminim memnun kalacaksınız.

Topan patlıcan alınır.(Orta boy)Güzelce yıkanıp kurulanır.

Baş ve alt kısmından kesilir fotoğrafta görüldüğü gibi.



Üst kısmına üç yerinden bıçak batırılır,çok derin olmayacak(Buharının çıkması için)



Ocağın teli üzerinden alınıp tam üstüne gelecek şekilde oturtulur. 



Ocak yakılır.Altı çok ateşli olmasın.Yaklaşık 8-10 dakika sonra közleme işlemi bitiyor ve ocak kesinlikle kirlenmiyor.Olduğunu anlamak için üzerinden bıçak batırırsanız yumuşaklığından piştiğini anlayabilirsiniz.



Ocaktan alıp ikiye bölün .Kaşık yardımıyla kabuk ile patlıcan çok rahat ayrılıyor.




  • Bekletmeden kabuklarını soyup bir kaba alın.
  • Acı suyunun çıkması için: Üzerlerine 1 çay bardağı sütü gezdirin ve üzerini kapatacak kadar su ekleyin. Bu şekilde 30 dakika kadar bekleyin. Daha sonra patlıcanları normal suya tutup yıkayın ve süzülmeye bırakın. Bu şekilde patlıcanların rengi açılacaktır.

  • Patlıcanları küçük küçük doğrayıp, bıçakla döver gibi yaparak ezin.
  • Bir tencereye tereyağı ve unu alıp,unun kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Sütünü ilave edin. Muhallebi kıvamına gelince patlıcanları çok az karabiberi ve tuzu ekleyip karıştırın.2 dakika kadar bu şekilde pişirin. Servis tabağına alıp yayın.
  • Üzerine sıcak olarak önceden pişirdiğiniz eti koyun. Soğutmadan servis edin.

Afiyet şeker olsunn, eviniz huzurla dolsun..

2 yorum:

  1. woaaw,nefis görünüyor.harika yapmışsın valla. ben çok severim yaa.canım çekti,epeydir yapmadım.ellerine emeklerine sağlık gülizim,sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. ŞULECİM ÇOK TŞK EDERİM CANIM..SENİN KADAR HÜNERLİ OLMASAMDA, YAPAYIM DİYE UĞRAŞIYORUM İŞTE ...KUCAK DOLUSU SEVGİLERİMLE

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.