Duyduk duymadık demeyin ,kaşarlı sucuklu ev pidesiiiii :))hemde tam buğday unundan, denemeyen kalmasın. herkes afiyetle yesin :))))))

         Evde pide olurmu demeyin hemde çok güzel oluyor ..tabiii bi pide ustası kadar olmasada, hani tadı fenada  değil..deneyin derim :))
       Eylül kız anne canım etli mamma çekti dedi,, eee Eylül kız ister de , annesi durarmı, durmazzzzzz. hangi anne durar ki :))
     Yeter ki yesin dersin koyulursun yemeğe, benim ilk denemem gayet güzel oldu, işte tarif
Malzemeler
  • 500 gr  tam buğday unu
  • 350 ml ılık içme suyu
  • 20 gr yaş maya
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı toz şeker
  • 1/2 kg taze kaşar peyniri
  • 1/2 kangal sucuk
  • 8-10 adet çarliston biber
Yapılışı
Öncelikle suyun 100 ml’i kadarını bir kaba / bardağa koyup içine mayayı ve şekeri ilave edin. 2-3 dk bekleyip maya iyice eriyene kadar karıştırın. Mayamız üstünde köpükler oluşuncaya kadar bekleyecek bu şekilde mayayı çalışır hale getirmiş oluyoruz – takribi 10 dk yeterli gelecektir – Bir kaba unu ve tuzu koyup hafifçe karıştırın. Üstüne kalan su ve mayalı suyu ilave edip tüm malzemeler iyice karışana kadar iyice yoğurun – minimum 15-20 dk. – Her markanın unu farklı oranlarda su kaldırdığı için hamura su ilave ederken bunu lütfen gözardı etmeyin. Hamurumuz mutlaka yumuşak olmalı. Kulak memesi dediklerinden:)))).  Eğer ekmek makinanız varsa malzemeleri makinada da karıştırabilirsiniz -
Hamuru yoğurduktan sonra kabarması için bir kaba koyun ve üstünü strec film veya folyo veya kendi kapağıyla kapatın. Genelde 1-1.5 saat içinde hamur  mayalanmasını tamamlar. Ama genel olarak hamur 2 katı büyüklüğüne eriştiğinde  tamamlanmış demektir. Hamuru o zaman çıkarın ve hafifçe gazını almak için 4-5 defa yoğurup, bölmek üzere masaya alın.
Hamuru küçük bir mandalina büyüklüğünde olacak şekilde yuvarlayıp altını unladığınız bir tepsinin içine dizin. Sonrasında üstlerini nemli bir bezle örtün ki üstleri kurumasın. 10 dk dinlenmeye bırakın.
hamurları bir merdane yardımıyla oval bir şekilde fırın tepsinizin büyüklüğüne göre açın hamuru çok yıpratmayın çok ezip büzmeyin. Hamurun kalınlığı 3-4 mm civarı olmalı. Çünkü  hamur fırına girince de bir miktar kabaracak. Eğer çok kalın açarsanız ekmek formatında pidelerle karşılaşabilirsiniz..


Açtığınız hamurların içine  kaşar,sucuk ve biberleri yerleştirin


dikkatli bir şekilde kenarlarını katlayın. Katlarken hamurun zarar görmemesine dikkat edin yoksa eriyen kaşarlar tepsinize akacaktır.

Hamurun kenarlarına yumurta sarısı veya erimiş tereyağ sürdükten sonra önceden ısıttığınız 250 C ‘lik fırında pideleri kızartın. Takribi 15 dk ‘ de pideler pişmektedir. Pideler çıktıkça bir tepsiye alın ve üstünü bir örtüyle kapatın ki kurumasın. Bu tariften yaklaşık olarak 10-12 tane pide çıkacaktır. Afiyet olsun..








Evinizin aşk kokusuyla kokması dileğiyle.....

4 yorum:

  1. oo ellerine sağlık canım.Afiyetler olsun.Duyurunu öyle güzel yapmışsın ki insan iştaha geliyor valla :) sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. harika görünüyor..pek de güzeldir şimdi ellerizie sağlık

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.