Kabak Tatlısı.









       Kabak tatlısı , Rengi ayrı güzel, tadı ayrı güzel..Faydasıda saymakla bitmez..Mineral bakımından çok zengin,Potasyum, bolca demir, sodyum, fosfor, kalsiyum ve magnezyum içermektedir.  Demir içermesi nedeni ile kansızlığı önler.
     Balkabağı, çok yüksek miktarda beta karoten içerir ve beta karoten en iyi antioksidanlardan biridir. Vücudu mikroplardan korur, iltihapların iyileşmesinde ve bağışıklık sisteminin güçlenmesinde oldukça etkilidir. Eşinize, çocuklarınız ve kendiniz için harika bir besin kaynağı olan balkabağını kış aylarında bolca tüketmenizi öneririm.

Kabak tatlısının lezzetli olması için yapılacak ilk adım güzel bir kabak seçmektir. Kabak seçerken koyu turuncu renk ve en sert olanını seçmenizi öneririm...Neyse  Kabak tadı vermeden, bir tatlı tarifi ile bu yazıyı da tatlıya bağlayalım....:) 

Malzemeler:

1 kg. balkabağı
Yarım kilogram tozşeker
2 adet çubuk tarçın

2- 3 adet karanfil.


Yapılışı:


Balkabakları soyulup, dilim dilim doğranır..
Dilimlenmiş kabaklar tencereye alınıp,çubuk tarçın ve karanfil eklenir. Üzerine şekeri gezdirilerek,, kısık ateşte pişmeye bırakılır.. Kabaklar kendi suyunu salıp şerbetini oluşturacaktır.. İyice piştikten sonra ocağın altı kapatılıp iyice soğuduktan sonra üzerine  ceviz veya kaymak koyup servis edilir..



Herkese keyifli bir hafta diliyorum!!!

2 yorum:

  1. gülizcim sabah sabah aklıma düşürdün
    eline sağlık:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Havvacım dene süper hafifi ama tahinle bomba..sevgiler canımcım...

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.